Atractii turistice

Varful Toaca

Varful Toaca

Varful Toaca are o inaltime de 1904 metri, fiind astfel, al doilea ca inaltime din Masivul Ceahlau, dupa Ocolasul Mare (1907 m).... detalii »

 
Lacul Tarnita

Lacul Tarnita

Lacul Tarnita este un lac de acumulare din judetul Cluj, care se afla intre comunele Rasca, Marisel si Gilau. Suprafata acestui lac atinge 215 hectare. Lacul are o lungime de circa 8 km iar adancimea maxima este de 70 de metri. ... detalii »

 
biserica sf nicolae

Biserica Sfantul Nicolae

Biserica Sfntul Nicolae este un lacas de cult din localitatea Densus, judetul Hunedoara, una dintre cele mai vechi biserici de rit bizantin din Romania.... detalii »

 
chipul lui Decebal

Statuia lui Decebal

Aceasta este cea mai inalta sculptura din piatra din Europa si totodata una dintre cele mai spectaculoase de pe continent... detalii »

 
voronet

Manastirea Voronet - 'Capela Sixtina' a Estului

Supranumita 'Capela Sixtina a Estului', Manastirea Voronet este un complex monahal construit in satul cu acelasi nume, care este acum un cartier al orasului Gura Humorului.... detalii »

 
ateneul romana

Ateneul Roman - o simfonie arhitecturala

Ateneul Roman este una dintre cele mai frumoase cladiri din Bucuresti si, totodata, cladirea care gazduieste cele ma interesante spectacole din Capitala.... detalii »

 
clisura dunarii

Clisura Dunarii, locul in care natura te face sa uiti de oboseala cotidiana

Daca te-ai saturat de aglomeratia din oras si vrei sa te odihnesti, in adevaratul sens al cuvnatului, sa fii singur cu propriile ganduri, si cu cele ale prietenilor, eventual (pentru ca ne imaginam ca nu vei vrea sa te duci singur acolo), Clisura Dunarii ... detalii »

 
arcul de triumf

Arcul de triumf din Bucuresti

Arcul de triumf este unul dintre cele mai cunoscute monumente ale Bucurestiului. Arcul de triumf din Bucuresti face parte din circuitul turistic al Capitalei si este una dintre atractiile care chiar merita vizitate si cu care ar fi pacat sa nu-ti faci o f... detalii »

 
castelul corvinilor

Castelul Corvinilor - monument arhetipal al arhitecturii gotice

Castelul Corvinilor sau Castelul Huniazilor este unul dintre cele mai impunatoare ansambluri arhitecturale din tara noastra. Aceasta cetate a fost una dintre cele mai cunoscute proprietati ale lui Iancu de Hunedoara... detalii »

 
neptun

Neptun - 'perla' de altadata a litoralului romanesc

Statiunea Neptun este considerata "bijuteria litoralului romanesc". Incadrata de lacurile Neptun 1 şi Neptun 2 dar si de Padurea Comorova, Neptun este una dintre cele mai apreciate statiuni ale litoralului, mai ales de catre famiile care aleg... detalii »

 
Mamaia

Mamaia, 'Ibiza de Romania'

Mamaia este cea mai cunoscuta statiune a litoralului romanesc. Situata in nordul litoralului, alipita municipiului Constanta si desparte lacul Siutghiol de Marea Neagra.... detalii »

 
Parcul National Bucegi

Parcul National Bucegi

Masivul Bucegi ocupa un loc de frunte in lantul Carpatilor romanesti prin flora de rara bogatie si diversitate, care a atras inca de multa vreme numerosi cercetatori si iubitori ai naturii din tara si de peste hotare.... detalii »

 
Eforie Nord
www.anpc.gov.ro
back to top